הילדה גבהה מהר מדי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/08/2014 | 09:14 | מאת: שי

ביתי בת 9 ו3 חודשים עברה צילום יד שמאל השבוע והתוצאות מתאימות לגיל 11, גובהה 153, כשמשני הצדדים גבוהים- האם 176 והאב 178 (ואנו לא הגבוהים בחבורה). היא תאומה שנולדה חודש לפני הזמן, במשקל 2450. הילדה עם משקל יתר BMI 35 וישנו שיעור מזה כשנה.

1) לא נתת נתוני גדילה אלא נתון של גובה בודד. גדילה היא נתוני גובה בהפרש של כמה חודשים מנתונים אלה מחשבים כמה סמ לשנה היא גדלה 2) גיל עצמות בהפרש גדול מעל הגיל ניתן למצוא ב: א) השמנה- גורמת לקידום גיל העצמות ב) התבגרות מהירה ג) בעיה הורמונלית של יותרת הכיליה רופא צריך לבדוק את הילדה. צריך להשלים בדיקות כדי לוודא סיבת הקידום יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לברור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים