עיכוב בגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/01/2012 | 16:07 | מאת: צ.

2 בני, תאומים בני 13 ו 10 חודשים גובה 152 ס"מ גיל עצמות 13.5 בתחילת התפתחותם המינית. אני בגובה 170 ואשתי 160. האם יש מקום לטיפול בהורמון גדילה? מניסיונך כמה לערך הטיפול יכול להוסיף לגובהם הסופי? האם יש מקום לבדוק ערכי הורמון גדילה בדם? האם קיים היום מספיק ידע לגבי בטיחות הטיפול הזה אצל ילדים עם ערכי הורמון גדילה תקינים?

אינני יודע לפי מה קבעת עיכוב בגדילה. זה מונח הקשור למצב רפואי המפריע לגדילה. גבהם כרגע בסביבות אחוזון 10. לפי החוק, בילדים ללא חוסר בהורמון גדילה וללא סיבה רפואית לטיפול בהורמון גדילה, נותנים הורמון גדילה עם הגובה הנוכחי מתחת לאחוזון 3 ותחזית הגובה הסופי נמוכה מ 161.5 סמ. בגיל עצמות 13.5 (אם הקריאה נכונה, בוצעה על ידי מומחה לנושא) הבן הגיע ל 88% מגובהו הסופי . יש תחום שגיאה לחישוב. להערכתי, הסיכוי שתקבל אישור ו\או סיבסוד לטיפול בהורמון גדילה לא סביר.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים