התפתחות מינית מוקדמת?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/10/2011 | 16:22 | מאת: איילת

ביתי בת ה-8 הופנתה לבדיקות דם נוכח גובהה והתחלת ניצני שדיים ומעט שיעור בבית השחי ובאיבר המין.יצוין כי בריאותה תקינה לחלוטין ואיננה סובלת מבעיות מיוחדות. (בהנחה שתולעים שחוזרות על עצמן לא נחשבות לבעיה מיוחדת). תזונתה רגילה, היא באחוזון העליון במשקל וגובה, תמיד היתה מאז לידתה. הבדיקות נראות לי תקינות למעט 3 ערכים- ברזל-152 (זה יוצא מהטווח) והורמונים ANDROSTENED. 4.30 NMOL/L PRG-17-OH 0.94 NMOL/L כל השאר על פניו (אינני רופאה אך כך זה נדמה..) תקין. האם יש סיבה לדאגה? מה משמעות הערכים הללו? איזה בדיקות נוספות ניתן ויש לעניות דעתך לבצע? המון תודה מראש איילת

גיל 8 הוא בגבול הנורמה הבדיקות החשובות ביותר הן הבדיקה הגופנית וצורת גרף הגדילה. כל היתר הוא הרבה פחות חשוב. לפני בדיקת רופא, הבדיקה היחידה החשובה היא צילום כף יד לגיל עצמות

01/11/2011 | 12:40 | מאת: איילת

תודה רבה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים