פרוגסטרון גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/10/2011 | 18:01 | מאת: טלי

שלום רב, בני בן 10. צילום גיל עצמות מתאים לגיל 11 בערך. לפני שנה גיל העצמות התאים לגיל עשר וחצי. בבדיקות דם- HO PROGESTERON 17 עליה עד 14.9 NMOL/L בוצע טסט ACTH-GNRH . תקיןCORTISOL . עליה עד 2.3 LH. כעת ללא טיפול תרופתי (קרוב לוודאי מדובר בנשאות אך יכול להיות גם מוטציה). גובה ומשקל תקינים. שעירות באיבר המין מגיל שמונה וחצי לערך. נוטל ריספונד רבע כדור בוקר וערב וריטלין 20 LA במשך כ-9 חוד'. ברצוני לדעת מהן ההשלכות (ומה ניתן לעשות) לגבי כל אחד מהנ"ל- מוטציה/נשאות - כי בני הגדול עומד להנשא. האם יש גם השפעה כלשהי של התרופות הנ"ל בנושא זה? בתודה טלי

פרוגסטרון גבוה- לא בודקים פרוגסטרון בבן וקרוב לוודאי שטעית בקשר לבדיקה השורה המתחילה ב"בדיקות דם" מבולבלת לגמריאם את רוצה תשובה, תני במפורט ובאופן מסודר את פרטי הבדיקות אם הוא נשא- לנשאות אין כל סימנים ואין כל בעיה אם הוא נשא- אין כל טעם לדון על התבטאות מחלה בקשר למוטציה- צריך לדעת איזו מוטציה. כאשר יש תוצאת מוטציה, כדאי לדון על כך עם מי שנתן לך את התשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים