תת תריסיות מולדת - בת שנה וחודש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/09/2011 | 09:40 | מאת: efrat13

שלום, בתי בת שנה וחודש, סובלת מתת פעילות מולדת בבלוטת התריס. בדיקות דם מה-1.9.2011 (דם הוצא מן האצבע)- TSH=13.9 T4=19.7 בדיקות דם מה- 12.6.2011 (דם הוצא מן הוריד)- TSH=2.31 T4=16.4 יש לי 3 שאלות - 1. מה אומרות בדיקות הדם ? (שני הערכים גבוהים ובדרך כלל בבדיקות שהיא עושה ערך אחד גבוה והשני נמוך). 2. האם יש להעלות מינון ? (שכן T4 גבוה, בגבול העליון) 3. האם יש השפעה על כל שהדם הוצא מן האצבע ולא מן הוריד ? אני מודה לך מראש

נא לקרוא על בלוטת התריס מאמרים באתר: www.gdila.co.il בתת פעילות לא מאוזנת כאשר חסר הורמון בלוטת התריס, ה TSH הולך ועולה ונעשה גבוה וה FT4 הולך ויורד ונעשה נמוך . ב 12.6 הבדיקות היו מאוזנות. יש לחזור על הבדיקה מ 12.6 מעלים מינון אם TSH גבוה כאשר יש קושי להוציא דם מהאצבע וסוחטים אותה הדם נמהל במיץ רקמות והתשובה יכולה להיות לא אמינה TSH יכול להיות גבוה ו FT4 גבוה למשל כאשר התרופה נלקחה לפני הבדיקה. כאשר התרופה נלקחה באופן בלתי סדיר בתקופה שלפני הבדיקה ועוד כל בדיקה לא תקינה יש לחזור עליה כדי לא להסיק מסקנות שגויות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים