מתן המשך טיפול הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/04/2010 | 00:01 | מאת: ענבל

בתי כיום בת שש בגיל שנתיים אובחן גידול בראשה קרניופרגיומה הגידול הוסר ונוצר חוסר הורמונלי לאחר שנה אושר לבתי לקבל הורמון גדילה לאחר מתן ההורמון במשך שנה חזר הגידול ונתבצע ניתוח שני להסרתו לאחר שנה ללא הורמון גדילה חזר הגידול בשלישית ובתי עברה הקרנות בתל השומר. בmri אחרון שעשינו הגידול לא שינה את צורתו באוגוסט הקרוב נעבור שוב בדיקה זו ותתקבל החלטה ע"י הרופאים אם להמשיך לתת את הורמון הגדילה . האם יתכן ובעקבות קבלת ההורמון שוב יש סיכוי שהגידול יתפתח שוב? ומהם המלצותיך בנושא? תודה ענבל

מצטער לשמוע על כל התלאות שהן מנת חלקכם בפתיחת דברי עלי להדגיש שמסוכן לתת עצות אישיות באתר מכיוון שאינני מכיר את כל הנתונים של המטופלים ואינני מכיר את המטופלים גופם, כיוון שאינני יכול לבדוק דרך האינטרנט. אני מסוגל לתת הסברים עקרוניים לפי הספרות המקצועית ולפי נסיון של עיסוק בנושאים אלה מ- 1973. גידול מסוג קרניופרינגיומה נוטה לחזור. בסטטיסקיקה על סמך המידע על מחלה זו נצבר במאגרי מידע בינלאומיים הקיימים מ 1986 על עשרות אלפי מטופלים בהורמון גדילה. בהשוואת מטופלים ללא מטופלים בהורמון גדילה, לא נמצא הבדל סטטיסטי בהארעות גדילת גידול או בחזרתו בין מטופלים ללא מטופלים. החשש שהורמון גדילה המעלה את רמת הIGF יגרום לכך ש IGF ישפיע על רקמה גידולית לגדול הוא חשש הקיים כל הזמן תאורטית אך אין הוכחה מעשית לנכונותו. למרות זאת קיימת אזהרה עומדת לא להתחיל טיפול במטופלים שיש להם נטיה למחלות ממאירות. במטופל שיש חזרה שלישית של הגידול יש סיכוי גדול יותר לחזרה רביעית ובכל החלטה יש סיכון מסויים. במקרים אלה נלקחת החלטה יחד עם המשפחה, כל מקרה לגופו.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים