תוצאות טסט בדיקת הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/06/2009 | 12:50 | מאת: אמא של מאיה

ביקרתי אצלך ב 13 למאי באופן פרטי עם מאיה.הפנית אותנו לטסט שני של הורמון גדילה לאחר שבראשון התגלה חוסר.שלחתי לך במייל את התוצאות על מנת שתפענח אותן ותנחה אותנו להמשך לפי הבנתי גם הבדיקה מראה על חוסר..טרם ענית לי ואני חוששת שאולי לא קיבלת המייל ולכן מנצלת פורום זה לבדוק מולך האם קיבלת את תוצאות הבדיקה או לא. אודה לתשובה או שיחת טלפון. ת.ז של מאיה .214422867

לצערי הפענוח שלך של הבדיקות הוא שגוי בדיקת הורמון הגדילה השנייה שבצעתם (גלוקגון) היא תקינה. הסבר: רמת הורמון הגדילה מופרשת באופן רגיל במספר שיאים ביום ובלילה. בין השיאים, רמת הורמון הגדילה נמוכה מאד. על כן, אין יכולת לקחת בדיקת דם רגילה בבוקר כמו שלוקחים דם בדרך כלל. כדי לגלות האם הגוף מסוגל להפריש הורמון גדילה, נותנים גירוי מלאכותי הגורם לבלוטת יותרת המוח להפריש את הורמון הגדילה לדם. הגירוי גורם לכך שרמת הורמון הגדילה הולכת ועולה ומגיעה לשיא מסויים ויורדת בהמשך. זה בדיוק מה שקרה בבדיקת הגלוקגון. השיא עלה עד 15 ננוגרם. בעולם הוחלט ששיא מעל 10 הוא תקין. גם אם ערך אחד הוא מעל 10 והיתר נמוכים יותר, עדיין הבדיקה תקינה. בדיקות הורמון הגדילה אינן תמיד חוזרות על עצמן ונותנות אותה תוצאה. על כן בהסכמה בינלאומית, אם בדיקה יצאה נמוכה מהנורמה, יש לבצע בדיקה נוספת. רק אם שתי בדיקות נמוכות, האבחנה היא חוסר בהורמון גדילה. מאחר ולפי הבדיקות, אין חוסר בהורמון גדילה, טיפול בהורמון גדילה אינו בסל הבריאות עבור מאיה. תחזית הגובה הסופי של מאיה הוא נמוך מהנורמה. ניתן יהיה לתת לה טיפול בהורמון גדילה רק לאחר קבלת רשות לטיפול חריג הטיפול: א. מוסיף לגובה הסופי, בממוצע 5-5.5 סמ. ב הטיפול ניתן בזריקה יומיומית עד סוף הגדילה, בערך גיל 17. ג. הטיפול ניתן על חשבון המשפחה. קופת חולים שלך יכולה לתת הנחה של כ50% במחיר. אבל אין לי בטחון בכך נדון בנושא בפגישתנו אם אין תשובה במייל תוך חצי יום . אני מציע לשאת תפילה: אלוהים תן לי סבלנות, אבל מיד בברכה צ.צ.

26/02/2014 | 16:34 | מאת: מימי

לנכדי בן שנה וחצי עשו בדיקה עם גלוקגון לבירור רמת הורמון גדילה. התוצאות שקיבלנו 0.insulin - 2 IGF-1 = 3.25 L GH 3.7 בט. ייחוס 0.0-5.0 אחרי 30 ד' - 1.1 " 60 ד' - 1.1 " 90 ד' - 3.5 " 120 ד' - 9.8 " 150ד' - 3.7 " 180ד' - 3.8 האם אילו ערכים נורמליים לגילו או שיזדקק לטיפול? הוא באחוזון 3 מבחינת גובה ומשקל.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים