ילד בן 13 כף יד קטנה באופן חריג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/11/2020 | 14:57 | מאת: אייל

שלום הבן שלנו בן 13. נולד משקל 3.7 ק"ג תקין ובריא. מגיל 4 בערך שבר עקומות משקל בהדרגה במשך כמה שנים והפך לרזה מאוד. היו תקופות שהיה ממש רזה עם BMI באחוזון 3 אחוז. גובה הוא ירד קצת מאחוזון 75-80 שהיה בשנים הראשונת לבערך אחוזון 60 כעת. הוא לא אוהב לאכול הרבה ועושה הרבה ספורט אבל בשנתים האחרונות הצלחנו לשכנע אותו לאכול יותר והשתפר וכעת משקל 40 ק"ג גובה 1.60 מטר אמנם הוא קצת רזה אבל זה כנראה בסדר כי גם אני אדם רזה יחסית. עבר לפני חודש בדיקות דם שגרתיות ספירה וכימיה תקינות. לא נעשו בדיקות אנדוקריניות. מה שמטריד אותנו זה הדבר הבא. 1. כפות הידיים שלו קטנות בצורה חריגה. הוא בגובה טוב 1.58 אבל כף היד שלו יותר קטנה משל כל הילדים בכיתה ( הוא השווה ) כולל בנות כולל הילדים הכי נמוכים בכיתה! הוא משחק כדוריד וזה הפריע לו ושם לב לזה. לי יש מבנה כמו שלו רזה וגבוה אבל כף היד שלי גדולה. 2. הפין שלו עדיין קטן מאוד כמעט כמו שהיה בגן. גם בזקפה הוא עדיין דק מאוד ובאורך אולי כ 6 סמ ( ממה שהצלחנו איכשהוא לראות ). אני זוכר שבגיל הזה 13 איבר המין שלי כבר היה בגודל די גדול ועבה רצינו לשאול 1. האם יש בעיה אנדוקרינית או התפתחותית שאולי גורמת לכף יד קטנה ביחס לגובה והגודל? אולי חלילה זה קשור לבעיה עם אורך פין? 2. במידה וחלילה יש בעיה האם יש מה לעשות עם זה ( כדי שלא נצטער עוד כמה שנים שפספסנו ) או שממילא אין משהו מעשי לעשות. תודה רבה

אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק אותו. לראות את גודל האשכים-האם יש לו התבגרות. למדוד את פרופורציות הגוף אורך הידיים, כפות הרגליים ועוד

01/12/2020 | 01:06 | מאת: אייל

תודה על תשובתך. אשמח אם תוכל לציין. האם כף יד קטנה מאוד אצל ילד בן 13 בגובה 1.60 מטר זה משהו שיכולה להיות לו משמעות אנדוקרינית? יש השפעה הורמונלית על גודל כף היד? או שאין קשר לגודל כף היד תודה רבה

אין קשר להורמונים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים