האם יכול להיות שנפגעה לי הגדילה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/10/2020 | 13:04 | מאת: עידו, בן 14

שלום, אני בן 14 ומתאמן בחדר כושר כבר כשנתיים אימונים אינטנסיבים, כנראה מידיי... לפני קצת יותר משנה התחיל לי כאב בגב התחתון ולאחר כמה ימים נחלש ולכן לא ייחסתי חשיבות, אך הכאב לא עבר לגמרי, עדין נשארה תחושה מציקה. לאחר זמן מה התפשט הכאב גם לאיזור הגב העליון. למשך כל הזמן הזה למרות התחושה המציקה בגב המשכתי להתאמן... הכאב לא היה משהו מציק מאוד אלא אפשר לחיות איתו וכולם אמרו שאלו ״כאבי גדילה״ ואין מה לבדוק אם זה לא באמת כואב מאוד ולכן לא עשיתי משהו בעניין עד לפני כמה ימים. הלכתי לרופאת משפחה שאמרה לי שהכאב נובע מכך שהשרירים המייצבים שלי אינם חזקים (ביחס לשאר השרירים שהתחזקו עקב אימוני הכוח) ולכן יש את הכאבים ונתנה הפנייה לפיזוטרפיה. לא מזמן נודע לי שככל הנראה לא אהיה גבוה ואני לקראת סיום הצמיחה (עשיתי בדיקת גיל עצמות), והשאלה שלי, היא האם יכול להיות מצב שבגלל העומס על השרירים המייציבם האלו למשך יותר משנה ש״התעלמתי מזה״ יכל לעכב/ לעצור/לפגוע בהתפתחות תקינה? אולי העומס על האיזורים האלו בגב מנע ממנו לצמוח? יכול להיות דבר כזה?

לא סביר. לא קשור לגדילה, עליך להבדק , בגלל כאבי ם אלה על ידי אורטופד

12/12/2020 | 22:36 | מאת: דנה צרפתי

לפי הסימנים שאתה מתאר והאינטסיביות של המאמץ על השרירים נראה כי אתה סובל מבריחת סידן, האם עשית בדיקה כזו? בכל מקרה ממליצה לקחת תוסף תזונה , סידן אמורפי שבונה ומחזק את השרירים, מונע אוסטופורוזיס ואפילו מרכך את הכאב בגב העליון ובפרט התחתון, בריאות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים