ילד בן 11 - נמוך לגילו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/10/2020 | 14:05 | מאת: ארז

ילד בן 11 וחודשיים (כיתה ו׳). מתחת לאחוזון 5 (גובה 132 ומשקל 22 ק״ג). מטופלים אצל אנדוקרינולוג במאיר כבר למעלה משנה וחצי. מעקב אחרון גילה גדילה של 1.5 ס״מ וללא עליה במשקל בחצי שנה. בדקנו הורמון גדילה, צליאק ובדיקת גם. נראה הכל נורמלי. בדיקת כף יד מראה עצמות של ילד בן 7 שזה טוב, אבל אנחנו עדיין מודאגים. כי זה לא אומר שהוא בסוף ידביק את הפער (כרגע הכי נמוך בכיתה בפער). ניסינו פרואפ, אבל לא נראה שיש תוצאות והילד מתלונן על כאבי בטן. אני בגובה 177, ואשתי 152 כך שהגובה הגנטי צריך להיות בסביבות 171, אבל זה נראה רחוק מדי כרגע. לפי הרופאה שאנחנו מטופלים, היא אומרת שכרגע אין טעם לזריקות הורמונליות כי הילד עדיין מתחת לאחוז 2.25, לפיה רק שמגיעים לערך זה (תלוי משקל, גובה, בדיקת רנטגן ועוד...) יהיה אפשר לקחת זריקות. אשמח לעצות.. אולי חוו״ד שניה? רופא מומלץ? תודה רבה

אין לי שום מושג על גרף המשקל וגרף הגובה. אין לי מושג על הבדיקות שבצעתם ומה בדקתם. חשוב היחס בין גרף הגובה לגרף המשקל. אם העליה במשקל נמוכה יחסית לעליה בגובה, יש לפנות לדיאטנית עם רישום תזונה של 3 ימים כדי שתחשב חוסרים בתזונה. הטיפול התזונתי צריך להיות מכוון לחוסרים. קצב גדילה של 1.5 ס"מ בחצי שנה הוא נמוך מאד פנו עם כל הבדיקות שבצעתם ועם כל נתוני הגדילה לחוות דעת נוספת. היום, אם מעבירים את כל הנתונים לאנדוקרינולוגניתן להתייעץ גם בוידאו (זום)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים