התחלת טיפול בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/10/2020 | 21:13 | מאת: עינת

שלום פרופסור, אצל בני בן ה 13 נמצא חסר בהורמון גדילה בבדיקת mri נמצא ממצא אקראי במוח ואנחנו במעקב אצל פרופסור רוט באיכילוב. כעת לאחר בדיקת mri בה נצפה הממצא כיציב ( ללא שינוי ב 4 חודשים) אנחנו שוקלים להתחיל את הטיפול בהורמון תחת מעקב צמוד של mri. גובהו של בני 141 ס"מ ומשקל 31 ק"ג. תוך כמה זמן ניתן לצפות בשינוי כלשהוא בגובה? תודה מראש !

המידע שאת נותנת הוא חלקי ולא מדוייק. אין מידע איזה ממצא אקראי נמצא במוח , באיזה מיקום הוא, מה משמעותו, ומה אומר הנוירוכירורג על ממצא כזה. המידע על הנער גם הוא חלקי ביותר 1) מה גיל העצמות שלו 2) מה דרגת ההתבגרות שלו תגובות לטיפול: א) אם יש לו סימני התבגרות תגובת הגדילה שלו תהיה מורכבת מהתקדמות ההתבגרות ומהשפעת הורמון גדילה ב) תגובה מעורבת תהיה גם אם בעקבות הטיפול בהורמון גדילה תתחיל גם ההתבגרות ג) בילד המתחיל טיפול בהורמון והתגובה היא נטו של הורמון גדילה ללא התבגרות, רואים תגובה בדרך כלל תוך 4 חודשים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים