ריח חריף לילד בן 7 - מה הסיבה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/09/2020 | 17:04 | מאת: מוטי

בני בן פחות מ7 וב5 חודשים האחרונים יש לו ריח חריף ולא נעים כשמזיע בעיקר בבית השחי. הוא כן קפץ לאחרונה באחוזון גובה מ12 ל30 - צילום גיל עצמות לפני 10 חודשים היה תקין. שלחו אותנו לבדיקות הורמונליות. משהיה תינוק סובל מהזעת יתר. בבדיקות דם עד כה נמצא רק MCV גבוה, ige 1000 ועמילאז מוגבר. TSH היה תקין בבדיקות קודמות. מה יש לעשות כדי למצוא את הסיבה? אנו מודאגים.

1) ריח זעה חריף יכול להיות עקב שתיה מועטה ביום חם מאד 2) ריח זיעה חריף יכול להיות בגללהפרשת הורמונים מיותרת הכיליה. למשל בילדים בהם יש גם שעור יתר לפני גיל 8. שלחו אותכם לבדיקות הורמונים, צריך לחכות לתוצאות

21/09/2020 | 08:37 | מאת: מוטי

הריח הלא נעים אכן התחיל בימים החמים מאוד בחודשיים האחרונים, אך גם הוא מגיל קטן היה עם ריח זיעה בניגוד לתינוקות אחרים וגם אחיו הקטן עם אותו דבר. לגבי שיעור - 3 ילדיי עם שיעור יתר מהרגיל מגיל לידה, קשור גם להורים לא ? :) במידה ובדיקות ההורמונים יהיו תקינות? יש לאן להמשיך מפה? במידה ולא - לפנות לאנדוקרינולוג?

21/09/2020 | 12:34 | מאת: מוטי

אלה הבדיקות ששלחו אותנו, רציתי לוודא רק שאילו כל הבדיוקת הנחוצות ולא חסר משהו - כדי לא לדקור את הילד שוב פעמיי. תודה רבה

אני לא עונה על שאלות מה אם יהיה משהוא כשיהיו תשובות יהיה על מה לדבר

אינני רואה כאן בדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים