מבחן גירוי עם 1 מכג acth

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/09/2020 | 09:21 | מאת: אמא

אנדוקרינולוגית הפנתה את הבת שלי למבחן גירוי בעקבות שימוש בפרדינזון לתקופה ארוכה בעבר ושימוש לא רציף במשאף המכיל סטרואידים, היא ביקשה שיבדק הקורטיזול בזמנים 0-20-30-40, בזמן ה0 הרופאה ניסתה להוציא דם במשך 10 דקות משני ורידים שונים ובמקום להבין שהוריד לא טוב ב20 דקות היא ניסתה למשוך דם במשך 7 דקות עד שהייתי צריכה לשכנע אותה להפסיק כי אין משמעות לבדיקה ואז רופאה אחרת פתחה וריד לילדה ביד השנייה ושאלה עם היא מקבלת מדללי דם כי הדם שלה מאוג דליל, בכל אופן הרופאה שם החליטה לעבור לפרוטוקול של מכבי שזה 0-30-60, התוצאות הם: 0 - קורטיזול 353 mmol 30 - קורטיזול 812 mmol 60 - קורטיזול 891 mmol ויש לי שתי שאלות: האם הבדיקה אמינה בדרך שהיא נעשתה או שהייתי צריכה לבקש לחזור עליה בזמנים שהאנדוקרינולוגית ביקשה? האם יש משמעות לזה שהרופאה ציינה שהדם שלה דליל או שזה יכול להיות בגלל שהילדה שותה טופמקס? תודה מראש וחג שמח

1) הפרוטוקול של מכבי הוא אמין ותגובת הקורטיזול תקינה 2) לא ברור לי מה זה דם דליל. לטופמקס אינה תרופה למניעת קרישה 3) בררי עם רופא משפחה\ילדים מתי בצעתם ספירת דם ומה התוצאה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים