ויטמין די וטסטוסטרון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/09/2020 | 21:47 | מאת: שרית

שלום. בני בן 14 יה תמיד אחוזון 50 בגובה וכעת וא 20. בצילום כף יש תאמה לגיל 13. בבדקות דם הכול תקין מלבד ויטמין די נמוך40 וטסטוסטרון 3שאר הורמונים תקינים.האם יש קשר בין ויטמין די וטסטוסטרון?האם ניתן לתיקון ושיפור הגובה?

טסטוסטרון נמוך וירידה באחוזון הגובה יכולים להיות עקב התבגרות מאוחרת התבגרות מאוחרת וויטמין די נמוכים יכולים להיות עקב בעיה תזונתית קשה בדרך כלל אין קשר בין ויטמין D לטסטוסטרון מתרכזים למצוא מדוע יש ירידה באחוזון הגובה כגון: מחלה כללית הפרעה בספיגת מזון חוסר הופעת התבגרות בגלל הפרעה הורמונלית ועוד יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לבדיקה גופנית לברור נרחב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים