בן 4.4 נמוך לגילו. האם יש צורך בבדיקה אנדוקרינולוגית?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/09/2020 | 19:47 | מאת: דנה

הבן שלי בן 4.4 נמוך לגילו. על פי צילום כף יד עלה כי גיל העצמות שלו תואם לגיל 2.8 האם יש רק להמתין ולתת לגוף לגדול בקצב שלו או שכדאי לעשות בירור אנדוקרינולוגי ( הורמון גדילה) או משהו אחר? תודה

1) בשלב ראשון יש לפנות לברור אצל רופא ילדים לדעת האם יש מחלה כללית חבויה, בדיקת תפקודי כבד כליות, בלוטת התריס ועוד. חוסר תזונתי, בדיקת התנהגות גרף המשקל וגרף הגובה והיחס ביניהן 2) בדיקה אצל אנדוקרינולוג ילדים רק לאחר כל זאת שוקלים האם מוצדק לבדוק הורמון גדילה. לבדוק ישר הורמון גדילה יכול לגרום לא לגלות סיבה אחרת שיש לטפל בה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים