התפתחות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/09/2020 | 18:26 | מאת: מיכל

צילום כף יד גיל 9 היי.ביתי בת 9, 1.40 שוקלת 32 בדיקות דם מקיפות תקינות. בצילום כף יד כתוב שגיל עצמות תואם לגיל 11.מה המשמעות ואם זה חריג ומצריך טיפול תרופתי לעיכוב ההתפתחות המינית. יש לה קצת ציצי.שערות אין. תודנ

1) התבגרות המתחילה לאחר גיל 8 אינה מוקדמת. לא כתבת מתי הופיעו לראשונה ניצני שדיים. 2) גיל עצמות 11 בגיל 9 הוא מתקדם מעל המצופה. הוא יכול להיות בגלל התבגרות מהירה אך הוא יכול להיות גם בגלל הפרשת הורמונים בעלי גוון זיכרי מיותרת הכיליה. על כן יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לברור. אם הבעיה יותרת הכילה, עיכוב התבגרות אינו הטיפול הנכון

17/09/2020 | 15:03 | מאת: מיכל

תודה על המענה. עוד בגיל שנתיים נאמר לנו שיש לה רקמת שד מפותחת.אם יש לכך משמעות לגביי היום?התור שלנן עוד חודש וחצי לאנדוקרינולוג. איך מטפלים אם מדובר בהפרשת הורמונים מיותרת הכיליה?

1) אין משמעות למה שהיה בגיל שנתיים 2) אם לא הוכיחו שיש לה בעיה ביותרת הכיליה, לא סביר לדבר על סוגי בעיות וטיפול. אולי אין לה כל בעיה, אז למה להמציא בעיות כשאין?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים