בת 10, התבגרות מינית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/08/2020 | 12:45 | מאת: יעל

שלום רב, בתי בת 10. סימני התבגרות מינית החלו קרוב לגיל 9 (הנצת שדים ולאחר מכן שיעור בבושת) גובהה 1.38. משקל 33 ק"ג. מאחר ואחותה הגדולה, החלה להתפתח מאוחר יחסית, בגיל 11, וקיבלה וסת בגיל 13.5 , הופתענו מההתפתחות המוקדמת ופנינו אל אנדוקרינולוג לבירור. בבדיקה הרופא אמר שההתפתחות תקינה אך הפנה אותנו גם לבדיקה אצל גניקולוג מומחה לנערות/ילדות. האם במצב כזה מטפלים בעיכוב ההתפתחות? מה הגניקולוג עשוי למצוא? תודה

סימני התבגרות לאחר גיל 8 בבנות הם תופעה נורמלית. אינני יודע מה היתה מטרת ההפניה לגניקולוג. אם ההתבגרות רגילה ובזמן אינני רואה סיבה לבדיקה זו. אולי לאנדוקרינולוג היתה סיבה לכך, תשאלי אותו. כאשר מפנים ליעות צריכים לכתוב בהפניה את סיבת הבקשה ליעוץ. קראי את ההפניה ליעוץ הגניקולוג

31/08/2020 | 12:06 | מאת: יעל

בהפניה לרופא רשום כך: הופנתה להערכת התבגרות. גיל עצמות עם קידום קל. (בגיל 9 וחמישה חודשים גיל העצמות התאים ל 10 שנים )שאלה למבצע הבדיקה: האם קיימת רירית רחמית? מראה רחם שחלות?

האנדוקרינולוג רצה לדעת האם לפי הרחם והשחלות ההתבגרות מתקדמת. ההחלטה על עיכוב התבגרות מסתמכת על: קצב גדילה מתגבר, גיל עצמות מואץ, בדיקות הורמונליות ואולטראסאונד. מי שבודק אותה ורואה את כלל התוצאות, מחליט לפיהן על הצורך בעיכוב ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים