מחסור בסידן בתזונה, פגיעה בגדילה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/08/2020 | 21:18 | מאת: נעמה

שלום 1)האם מחסור קיצוני בסידן בתזונה בילד בן 13 עלול לפגוע בהתפתחותו? בהתחשב בעובדה שלא חסרים לילד ויטמינים ומינרלים, פרט לסידן, ובתהתחשב בעובדה שאין בעיה אנדוקרינית, האם מחסור קיצוני בסידן בלבד עלול להאט גדילה והתפתחות? 2)איך מזהים מחסור בסידן בתזונה? האם תמיד תהייה ירידה בערכי הסידן גם בדם?

1) מחסור בחומרי מזון בתזונה מגלים מתוך חישוב של יומן תזונה בו רושמים את סוג המזון וכמותו בשך 3-7 ימים ואתכל המידע מכניסים לתוכנת תזונה והיא מחשבת חוסרים 2) במקרים רבים לא תגלה חוסרים בבדיקת דם למרות שבתזונה יש חוסרים3) לא סביר שיהיה חוסר רק במרכיב אחד. בדרך כלל אם יש חוסר במרכיב אחד , יש חוסר במרכיבים נוספים. אם יש חוסר קיצוני בסידן, קרוב לוודאי שיש חוסר גם בויטמין D כשיש חוסר במרכיב אחד בתזונה אנחנו מחשבים גם חוסרים בקלוריות, אבות מזון, ויטמינים ומינרלים. חשוב לפנות לדיאטנית לברור

07/10/2020 | 10:46 | מאת: גלית

תנסי לברר לגבי סידן אמורפי לילדים, מאוד עוזר במקרים של מחסור סידן, מגיע באבקה ככה שנוח לשתות

11/10/2020 | 09:53 | מאת: St

מחסור בסידן יכול בהחלט לגרום לבעיות התפתחות בעיות בגדילה,, אני נותנת תוסף סידן אמורפי שמותאם לילדים שממש חיזק את הבן שלי ועזר לו שווה לבדוק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים