האם הגובה של הבן שלי נורמלי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/07/2020 | 17:38 | מאת: ניקול

הבן שלי חולה בקוליטיס במשך 7 שנים לקח סטרואידים כל כמה חודשים עד גיל 13 הוא היה ממש קטן ונמוך בשנה וחצי האחונות הוא גבה אבל נראה שלא מספיק הוא בן 14.5 גובה 1.60 האם יש סכנה שלא יגבה עקב הסטרואידים שלקח ? והאם 1.60 זה נורמלי לגיל שלו אני אמא שלו גובה 1.75 ואבא שלו 1.79

גובה 160 ס"מ הוא הגבול התחתון של הנורמה לגבר מבוגר אין שום נתונים על גדילתו. עלייך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים עם נתוני גדילה מעברו: תאריך מדידה, משקל, גובה ועם צילום כף יד לגיל עצמות והוא יוכל לתתלך נתונים על תחזית גדילתו. הקוליטיס עצמה גורמת להפרעת גדילה בעת פעילות המחלה+ בגלל תזינה לקויה (הפרעת ספיגה)+סטרואידים במינון גבוה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים