אפיזודה של אנורקסיה והתבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/07/2020 | 08:50 | מאת: עינת

הבת שלי חלתה באפיזודה קצרה של אנורקסיה כשהייתה בת 14. כיום היא בת 15.5. כמובן שהמחזור הפסיק לה... אבל הוא חזר בערך תוך חצי שנה אחרי שחזרה למשקל תקין והחלימה. בגלל אחוזון גובה נמוך (15%), שהוא אפילו ירד קצת בגלל ההאטה בגדילה בתקופת האנורקסיה, ביצענו בדיקת גיל עצמות לפי בקשת אנדוקרינולוג. תוצאה - גיל עצמות מתאים ל14 שנים. גיל כרונולוגי 15 שנים 6 חודשים. נניח ותשובת גיל העצמות נכונה ואומתה ע״י אנדוקרינולוג, ונניח שהאכילה של הבת שלי ממשיכה להיות תקינה ובריאה בלי צמצומים, עוד כמה נשאר לה לגבוהה? האם כשהמחזור פסק לה גם גיל העצמות פסק? ואולי בגלל זה הוא מאחר?

1) נערה רגילה ללא כל בעיה בגיל עצמות 14 , נותרו לה בערך עוד 2 % לגבוה. אבל בתך אינה נערה רגילה ואין בטחון שזה יקרה 2) "האם כשהמחזור פסק לה גם גיל העצמות פסק? ואולי בגלל זה הוא מאחר?" באנורקסיהרמות ההורמונים של ההתבגרות יורדים ועל כן המחזור נעלם. ההורמון הנשי אסטרוגן מקדם את גיל העצמות בזמן אנורקסיה גם ההורמון הנמשי ירד וגם חוסר במרכיבי תזונה מפריע לגיל העצמות להתקדם ויחד עם זאת אין אספקה של חומרים חיוניים הנדרשים לגדילה ולהתפתחות מרכזי הגדילה בעצם. למה אין כעת מחזור? יש ללכת לדיאטנית עם יומן תזונה של 3 ימים כדי לחשב האם עדיין יש חוסר תזונתי המפריע לגדילה ולקבלת המחזור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים