גדילה מוקדמת של אברי מין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/05/2020 | 20:54 | מאת: עידית

ביתי בגיל 8.5 החלה עם כאבים בפטמות. כיום היא בת 9.1 שנים(14.4.11) וכבר יש לה פטמות קטנות שנראות ככפתורים. היום הראתה לי שהחל לה שיער ערווה בפות. נראה לי ממש מוקדם. בפברואר התקיימו בדיקות דם להורמוני מין. והם: Estrodiol 14.9 כשהנורמה לפי מה שכתוב 2.5-10. וסומן באדום. Fsh היה 3.7 Testosteron היה 0.07 Tsh היה 1034. T4 - free היה 1.1. LH - 0.2. ביתי בכיתה ג' ולא גבוהה. אני חוששת מכך שתפיק לגבוה בגיל מוקדם. מבקשת תשובתך בהקדם. תודה עידית

תיקון הגדרות: 1) שדיים אינם אברי מין. אברי מין הם הפוט אצל אשה ואבר המין הזכרי אצל הגבר. שדיים הם סימן מין משני הנובע אצל האשה מיצור הורמון האשה, האסטרוגן מהשחלות 2) שדיים הם הסימן הראשון החיצוני של התבגרות אצל בנות. גדילת שדיים לאחר גיל 8 היא תופעה נורמלית . כך שאין לבת שלך התבגרות מוקדמת. 3) הופעת שעור מיני אינה סימן דווקא של ההתבגרות והיא נורמלית לאחר גיל 8 בבנות. הופעת השעור המיני נובעת מהפרשת הורמונים של בלוטה קטנה היושבת מעל הכיליה ונקראת יותרת הכיליה או אדרנל. 3) גמר התבגרות מוקדם. כלומר איננו מדברים על התבגרות מוקדמת אלא חשש שלך שההתבגרות היא מהירה. בהתבגרות מהירה: א) רואים גדילה מהירה של השדיים ב) גיל העצמות מתקדם מהר מעבר לגיל ג) אחוזון הגובה עולה מהר לאחוזון גבוה יותר. על כן אנדוקרינולוג מצייר את גרף המשקל והגובה מהלידה ועד היום ובודק את גיל העצמות. חשוב יותר מהבדיקות שבצעתם. פני למעקב אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים