הקדמת מועד זריקה והשלכות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/04/2020 | 18:09 | מאת: חגית

בתי מקבלת זריקת דהקפפטיל דפו כל 28 יום אמורה לקבל בשישי הקרוב. בעקבות הקורונה קופת החולים לא יכולים להבטיח לי שבשישי הקרוב יהיה שירות אחויות (בגלל ההנחיות החדשות) האם זה בסדר שבאופן חד פעמי תקבל הזריקה מחר בבוקר (ערב פסח), דהיינו יומיים לפני? ואם כן, איך הספירה של 28 תהייה בפעם הבאה?

1) ההוראות הטיפול בדקאפפטיל הן מתן זריקה פעם ב 21-28 ימים. הרוב מקבל פעם ב 28 ימים וכאלה שהתגובה אינה יעילה, פעם ב 21 יום (נדיר). 2) ההורמונים המופרשים מיותרת המוח (היפופיזה) ומקדמים את ההתבגרות הם LH ו-FSH. 2) כדי שהורמון ממשפחה זו יפעל, הוא צריך להתקשר לקולטן (רצפטור) המצוי על פני התא. ההורמון הוא "המפתח" והרצפטור הוא חור המנעול שההורמון מתקשר אליו, פותח ומפעיל אותו. 3) בגוף יש מנגנון בחלק מההורמונים , שם רמת ההורמון גבוהה או ממושכת, הקולטנים נעלמים מפני התא. במצב זה שההורמון שהוא גבוה, אין לו רצפטורים (קולטנים) להתקשר אליהם ולהפעיל אותם. לקחו את הורמון ה LH שהוא מפעיל את ההתבגרות על ידי כך שהוא מפעיל את הקולטן וגורם על ידי כך ליצור ההורמון הנשי אסטרוגן בשחלות והאסטרוגן גורם להתבגרות, צמיחת השדיים. גרמו ליצירת דקאפפטיל מ ה LH. הדקאפפטיל חי בדם בממוצע 28 ימים. כל זמן שהוא נמצא בדם, הקולטנים נעלמים וההתבגרות לא מתקדמת ולעיתים נסוגה. לכן עדיף להקדים את הזריקה ביום-יומיים. 4) בהיום יש תכשירי דקאפפטיל דפו 11.25 מיליגרם שנותנים אותם פעם ב 3 חודשים, או דקאפפטיל דפו 22.5 מיליגרם שנותנים אותו פעם ב 6 חודשים 5) כל מי שמקבל תרופה כרונית או לא שגרתית, חייב שיהיה לו טלפון חרום של הרופא שלו לזמן שמופיעות בעיות. אתר לא בנוי על אפשרות של בעיה דחופה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים