מעקב התפתחותי עכב גובה נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/03/2020 | 16:19 | מאת: מייקל

שלום, ילדים בני 11 ו 12 במעקב אנדוקרינולוגי עכב גובה נמוך (הבת גם קיבלה זריקות מעכבות התפתחות מינית). למרות מעקב של מספר שנים מעולם לא בוצעה להם בדיקה של הורמון גדילה. האם יש צורך לבצע בדיקה כזו? האם עדיין ניתן להתערב? שניהם בתחילת תהליך התבגרות. יש לציין ששני ההורים נמוכים בגובה תקין, אך דודים/ סבים גבוהים מהם משני הצדדים. תודה

1) מעקב התפתחותי הוא מונח שאינו אומר דבר. התפתחות שכלית? התפתחות מוטורית? ועוד דברים שונים. כוונתך מעקב גדילה 2) מבצעים בדיקת הורמון גדילה אם: א) הילדים הולכים ויורדים באחוזון הגובה ב) אם אחוזון הגובה של הילדים נמוך מאד לעומת אחוזון הגובה של ההורים. לילדים הגדלים בצורה עקבית בתוך תחום הנורמה. אין סיבה לבצע בדיקת הורמון גדילה. אישית לגבי הילדים שלך לא ניתן לענות. לא נתת נתונים מדויקים . על איזה אחוזון הם גדלים? . האם הגדילה כל הזמן על אותו אחוזון? מה גיל העצמות שלהם?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים