עליית טסטוסטרון בדם וגיל עצמות. הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/02/2020 | 21:03 | מאת: מדלן

שלום רב לבני בן ה16 היו הפרעות אכילה לפני כשנתיים שגרמו לירידה משמעותית בקצב הגדילה. לפני ההפרעה הוא היה באחוזון 50 בגובה. כמו כן בתקופת הפרעת האכילה הטסטוסטרון היה מאוד נמוך - אך לאחר התיקון בתזונה הגדילה השתפרה אבל הטסטוסטרון עלה מהר מאוד וגיל העצמות התקדם ונראו סימני התבגרות (הטסטוסטרון היה 6.2 בהפרעת אכילה ואז עלה ל 23.4 תוך כשמונה חודשים). הלכנו לאנדוקרינולוג שאבחן גיל עצמות 16 והוא המליץ על מתן דקפפטיל. לאחר כארבעה חודשים מתחילת מתן התרופה הטסטוסטרון ירד. האם עליה חדה בטסטוסטרון גורמת תמיד לקידום בגיל עצמות? והאם התקופה הזאת יכולה ״להחזיר״ את הגיל עצמות אחורה (לדוגמה להחזיר לגיל עצמות 14 מגיל עצמות 16)? תודה רבה פרופסור צדיק

אין דבר כזה ירידה בגיל העצמות. כשחולפת אנורקסיה תיתכן התבגרות מהירה. אני בספק אם עיכוב התבגרות בגיל עצמות 16 משפרת באופן משמעותי את הגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים