תוספת מולטיויטמין וסידן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/02/2020 | 12:25 | מאת: Nדורה

בני הוא נמוך- כנראה גנטי... לא אכלן במיוחד. הייתי אצל דיאטטנית וניסנו ל העלות את מספר הקלוריות והגיוון אך כיוון שהוא כבר כמעט נער תמיד חוזר לדפוס האכילה הרגיל: רק שניצים ומקרוני מעט ירקות ופירות והרב חטיפים... כל נסיונותינו להעשיר לו את האוכל עלו בעצבים מיותרים... חזרנו שוב לדיאטנית ואמרה שאין מה לעשות. זה הדפוס שלו. האם אפשר לתת לו מולטיויטמין וגם סידן לחיזוק ובניית העצמות כדי חובת ההשתדלות שלנו? את זה הוא ישמח לקבל האם תוספת זו יכולה להרע לו?

המזון מתחלק לאבות מזון חלבונים, שומנים פחמימות וכמובן קלוריות. פרט לכך במזון יש ויטמינים ומינרלים. הדיאטנית צריכהב לחשב מה חסר 1) אם חסרים אבות מזון- יש מןצרים כגון פדיאשור או אנשור ששותים אותם 2) אם חסרים ויטמינים ומינרלים לוקחים כדורי מולטיויטמין כגון צנטרום המכיל את כולם התייעץ עם הדיאטנית מה חסר.

10/02/2020 | 08:29 | מאת: דורה

תודה על תשובתך אם אני נותנת מולטיויטמין וסידן גם כשאולי אין חוסר (לפי החישוב של הדיאטטנית...) האם זה יכול לגרום נזק?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים