המשך מסירת פרטים לילד בלי חסר הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/02/2020 | 12:49 | מאת: חוה

פרופסור צבי שלום כתבת לי שחסר לי נתונים עניינים. מצרפת לך את השאלה המקורית בתוספת הפריטים שהיו חסרים לך: בני בן 12.7 גובה 136 משקל 28.5 ללא חסר הורמון גדילה . בגיל 12.2 גיל העצמות היה 11. גובה בSDS - הוא -2.2 . התבגרות 2P 2G אשכים 2 מל' .ללא שיעור. קצב גדילה 4.4 לשנה. מתלבטים אם להתחיל הורמון גדילה. הבנתי שבגיל זה כיוון שהתחלנו מאוחר לא נראה כל כך שינוי משמעותי והתוספת גובה היא זניחה. וחבל על כל השנים של ההזרקות. מה דעת הפרופסור להתחיל בגיל מאוחר ומה לפי דעתו יהיה התוספת של הגובה בגלל שהתחלנו מאוחר?

אם נפח האשכים 2 מל ואין שעור מיני האבחנה של P2 G2 אינה נכונה היא P1 G1 חשוב לדעת מה גיל העצמות היום ולא לפני חצי שנה , כדי לחשב גובה סופי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים