תבחין gnrh לבדיקת חסר הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/01/2020 | 13:17 | מאת: ו.

תבחין לא תקין - יש חסר בהורמון גדילה. שאלה: האם התבחין השני שיעשה ארגינין יכול לשלול את התוצאות לגמרי? או חלקית ...(מבינה שיכול גם לחזק את התוצאות) ילד כבן תשע וחצי גובה 138.5 ס"מ. התשובות של growth hormone הם 1 מתוך 8 . הילד באחוזון 50 בגובה לכן נראה תמוה...קפיצת הגובה שלו כנראה בגלל התחלת ההתבגרות כי לפני כשנתיים הוא היה באחוזון 75% וירד...פתאום קפץ. אבל בכל זאת אני מקווה שלא חסר לו הורמון גדילה . הוא היה חולה השבוע אולי זה משפיע על הבדיקות.

1) תבחין gnrh אינו לבדיקת הורמון גדילה הוא בודק את ההתבגרות, את מערכת המין. אולי שם הבדיקה היה אחר, אולי עם ה gnrh בדקו בו זמנית בדיקה נוספת הבודקת הורמון גדילה 2) הכלל הוא שאם בדיקת הורמון גדילה אחת היתה נמוכה חייבים לבצע עוד בדיקה. 60% מהפעמים, בדיקת הורמון הגדילה השניה היא תקינה. רק אם בשתי הבדיקות הורמון גדילה נמוך, מדובר בחוסר בהורמון גדילה.

לא ברור לי מה זה 1 מתוך 8, אין מונח כזה בהורמון גדילה

29/01/2020 | 16:32 | מאת: ו.

תבחין גלוקגון זה נקרא. זו לא בדיקה לחסר בהורמון גדילה? הוא עובר גם LHRH אני פשוט לא מצליחה לצרף לכאן תוצאות אחכה לתבחין השני ואמתין לתוצאות

את מכינה סלט מבדיקות המעבדה 1) תבחין גלוקגון בודק את הורמון הגדילה ואת הורמון הקורטיזול 2) תבחין gnrh בודק את מנגנון ההתבגרות תבחין שעובר לתבחין ?המונחים שלך לא שגרתיים

29/01/2020 | 17:16 | מאת: ו.

אז אצלו יש גם התבגרות מוקדמת וגם איחור בגיל עצמות בגלל זה עושים לו כמה וכנראה שאני כבר מבולבלת מרוב תבחינים :)

כשאין נתונים מדוייקים והנתונים אולי "מבולבלים" מסוכן לענות לך. אולי בגלל חוסר הדיוק התשובה תהיה שגויה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים