בדיקת בלוטות תריס וסכרת ברקע

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/01/2020 | 13:34 | מאת: יונה

בעקבות כאבי ראש נשנים כשנה אצל גבר בן 65, 20 שנה סוכרתי, הופננו לאמ אר איי צווארי. בבדיקה ראו בלוטות תריס לא אחידות ולא סימטריות. משכך הופננו לאולטרסאונד בלוטת התריס ולהלן התוצאות- אונה ימנית בגודל 23*27*58, מרקם הטרוגני רב קשרי, הודגמו קשריות בעלי הדיות מעורבת בגןדל מקסימלי עד כ9*13 ממ. הודגם קשר סולידי עם גבולות מטושטשים בגודל משוער כ-8 ממ, הודגמו הסתיידויות זעירות. הודגמו קשריות דומות קטנות יותר. עובי האיסטמוס כ-6 ממ. אונה שמאלית- מרקם הטרוגני רב קשרי, הודגמו קשריות בעלי הדיות מעורבת רובן ציסטיות בגודל מקסימלי 10*11. לא הודגם קשר שולט. הודגמה הסתיידות גסה בגודל כ-3 מ״מ. משמאל ומימין TIRADS 3. אשמח אם תוכלו לשפוך קצת אור על הסיפור הזה. מבירור ראשוני עם רופאה הבנתי שייתכן ומדובר בסרטן בלוטת התריס ? האם נשמע כך? ביופסיה בעוד שבועיים ובינתיים לחץ רב נודה לכל חוות דעת.

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים