בת 7 - התבגרות מוקדמת?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/01/2020 | 21:45 | מאת: ורד

שלום רב דוקטור, בתי בת 7, מאוד גבוהה לגילה (לא מדדנו לאחרונה, נראית בת 9-10) ועם עודף משקל קל. בחודשים האחרונים החלו ניצני שדיים אך מכיוון שיש לה עודף משקל לא הייתי בטוחה שזה הכיוון. נבדקה פיסית אצל רופא ילדים ששלל נושא התבגרות מוקדמת והתייחס לשדיים כאל ביטוי לעודף משקל. לאחרונה שמתי לב שהיא נהייתה מעט שעירה יותר (ידיים, רגליים) וכן יש לה מעט פלומה מאוד עדינה באיבר המין. האם להתעקש שוב על בדיקה נוספת והפנייה לאנדוקרינולוג? תודה מראש

1) בהתבגרות מוקדמת אחד הסימנים הוא האצה בגדילה, במשקל ובגובה ועל כן זו שגיאה לא למדוד אותה 2) קיימות שתי מערכות שאינן קשורות אחת לשניה: א) הופעת התבגרות מינית שהיא גדילת שדיים כתוצאה מההורמון הנשי אסטרוגן הנפרש מהשחלות ב) הופעת שעור מיני באיזור הערווה בעקבות הורמונים המופרשים מבלוטת יותרת הכיליה השיעור המיני אינו התבגרות מינית. פלומה עדינה ובהירה באיזור הערווה, אינה שעור מיני. שעור מיני הוא שחור ועבה יותר שעור בידיים, ברגליים וגב תחתון, בדרך כלל לא קשור להורמונים של ההתבגרות. הכלל להורים: 1) אם מוטרדים ממשהו, הולכים לרופא שיבדוק, זו זכותכם. המונח להתעקש על בדיקה הוא שגוי ולא במקום- מודאגים פונים לרופא 2) אם אינכם בטוחים בתוצאות בדיקת הרופא, תמיד אפשר לפנות לרופא אחר לחוות דעת נוספת 3) חייבים בכל ילד גם ללא בעיות ובריא לגמרי, לשקול ולמדוד את גובהו פעם ב-6 חודשים. גדילה עקבית במשקל ובגובה הם מדד רגיש לבריאות

14/01/2020 | 22:43 | מאת: ורד

הרבה תודה על ההתייחסות הסבלנית והמפורטת.

לילדים, תמיד צריך סבלנות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים