ילדה בת 4 נמוכה לגילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/01/2020 | 18:27 | מאת: שרון

שלום, ביתי ילידת 2.8.2015, נולדה במשקל רגיל, הריון ולידה תקינים. גובה-95 סנטימטר משקל- 14 קילוגרם עשינו לה בדיקות דם והכול תקין. כיוון שהיא באחוזון 3 הומלץ לנו על בדיקת חוסר בהורמון גדילה. אנחנו חושבים שמוקדם מידי לבצע בדיקה כזאת פולשנית ומכאיבה. אשמח לשמוע את דעתך. תודה וערב טוב

1) "עשינו לה בדיקות דם והכול תקין" משפט שאינו מידע ואינו אומר דבר. תלוי מה בדקו. 2) אם הילדה נמוכה לעומת נתוני ההורים. אם IGF-I נמוך בהעדר בעיה תזונתית. אם גיל העצמות צעיר מאד לעומת הגיל בשנים בודקים אם קיים חוסר בהורמון גדילה, אפילו בגיל צעיר יותר. אם חסר הורמון גדילה הוא לא ניתן דווקא לגובה, אלא מבחינה בריאותית וחשוב לבדוק. רק אנדוקרינולוג ילדים יכול להחליט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים