שאלה לגבי תסמונת קושינג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/12/2019 | 14:05 | מאת: אורן

שלום צדיק צבי ברצוני לשאול שאלה לגבי תסמונת קושינג, נניח וילדי אובחן כבעל תסמונת זו שכידוע היא גורמת בין היתר גם לבעיית צמיחה לגובה, האם לאחר תחילת טיפול יחזור הילד לצמיחה רגילה או שאת הגובה שהפסיד בשנים האלה לא ניתן להחזיר? (ילד בן 16.4 הצניחה בגובה החלה בגיל 13 שמאז גבה רק 7-8 סמ) תודה דוקטור

אם אין לו עדיין אבחנה ,זה דיון סרק על איזה טיפול אתה מדבר? זו שאלת מפתח.

31/12/2019 | 14:00 | מאת: אורן

אמרתי נניח ואובחן... לגבי הטיפול איני יודע, האם יש טיפול לזה? אשמח להסבר והאים הפסיד גובה...

אין לי כל כוונה להשתתף בנניח. לכתוב פרק על סמך כלום לא רציני בכלל. גם תלוי ממה נגרמת המחלה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים