הסבר לתוצאת צילום כף יד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/12/2019 | 10:27 | מאת: יעל

שלום רב, בני במעקב רפואי בגלל היותו נמוך. לפני שנתיים וחודשיים תוצאת צילום כף יד היתה פער של שנתיים וחודשיים בין גילו הכרונולגי לגיל העצמות. בצילום כף יד מאתמול: הגיל הכרונולוגי 15 ועשרה חודשים. גיל העצמות 15. משמע צומצם הפער. גובהו כיום 165 ס"מ ומשקלו 49 ק"ג. בהנחה שבדיקת הדם תקינה, ואין לו צליאק, וההורים ואחיו גבוהים. (אבא 1.84, אמא 1.68 ס"מ ) : 1.האם צמצום הפער בין הגיל הכרונולוגי לגיל העצמות כמוצג מעיד שיגבהה פחות כי הפער הצטמצם.2. האם ביכולתך להעריך מה יהיה גובהו בהערכה גסה. תודה רבה

אם תשובת גיל העצמות נכונה, בגיל עצמות 15 בן מגיע ל 96.8% מגובהו הסופי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים