באיזה גיל ניתן להציל גובה של בנים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/12/2019 | 21:09 | מאת: ו.

בן 9 ו 4 חודשים אחוזון גובה 50%. בבדיקה אצל אנדוקרינולוג התפתחות שלב אשכים בין 4 ל 5 כלומר התחלה של התבגרות. כחודש לפני גיל תשע הוא היה 134.7 ס"מ ו 26 קילו וכעת 137.9 ס"מ, משקל 29.7 יעשה תבחין ותישקל טיפול בדקהפפטיל גיל עצמות תואם לגילו. לאחותו יש התבגרות מהירה על הגבול התחתון התקין (אך בניגוד אליו לה היה גובה מעל הממוצע ומשקל קצת יותר מממוצע וצילום כף יד מתקדם בשנתיים. ונאמר שהילדה לא תגיע לגובה הפוטנציאלי) ההורים ללא עבר כזה גובה 165אם ו 178 אב השאלה: 1. האם יש מצב שעלול להפסיד גובה אם ההתבגרות תהיה בקצב רגיל? 2. האם יש מצב שעלול להפסיד גובה אם ההתבגרות תהיה בקצב מהיר? כלומר אם יצטרך לקבל הטיפול, האם הטיפול יכול לעזור בגיל הזה או שבגיל הזה כבר הטיפול לא יעזור להשפיע על הגובה תודה

1) לא 2) תלוי בקצב ההתבגרות עיכוב ההתבגרות בגיל זה לא ניתן כדי לשפר הגובה הסופי ומשפיע מעט על הגובה

24/12/2019 | 13:16 | מאת: ו.

מה לגבי אנסטאזול בהמשך אם ההתבגרות תהיה מהירה? בהתבגרות מהירה מפסידים 10 ס"מ ומעלה. והוא צפוי להיות 178 אבל אם יפסיד יהיה פחות מ 170 ס"מ !!!! האם אתה עובד עם תרופה זו וממליץ? ברגע הצורך?

24/12/2019 | 18:23 | מאת: ו.

מה זאת אומרת " ומשפיע מעט על הגובה " - לטוב או לרע?

זה סתם דיבורים ובזבוז מיותר של זמן יקר. במקום לפנות לאנדוקרינולוג שיבדוק את הנער ויחליט ביעילות, אתה מבקש עצה ממי שלא בדק את הנער ואין לו תמונה שלמה על המצב

כל החישובים שלך, לא מדוייקים, לא לעניין. רק מי שבודק את הילד ורואה את כל הבדיקות ואת גרף המשקל והגובה יכול לענות. אתר אינו מחליף בדיקת רופא, אלא יכול להסביר תהליכים. "להציל גדילה" תלוי מה הבעיה ומה מצב הנבדק ככל שנער בשלב התבגרות מתקדם יותר, יעילות הטיפולים קטנה יותר. גם התרופות היעילות ביותר לא מתאימות לכל אחד

26/12/2019 | 18:42 | מאת: ו.

לא הבנתי, רשמתי שלאחותו שהיא בת עשר וחצי יש התבגרות מהירה , היא כבר קיבלה מחזור ותפסיד יותר מעשר ס"מ!!! אנחנו במעקב איתו, ראו ובדקו אותו במרפאה אנדוקרינית בבי"ח, אנחנו מחכים לתבחין בעוד חודשיים לצערי רק, עד אז אני רוצה לדעת אם אני מבזבזת זמן או שיש מה לעשות אם כן נקבע אצלך תור. קשה בפורום לשאול שאלות. האם אפשר לשאול במייל לפני שקובעים תור?

בפורום ניתן להסביר בעיה עקרונית ולא לאבחן מצב אצל מטופל. תחזית גובה סופי של נער מחשבים לפי גיל עצמות. גיל עצמות אומר לאיזה אחוז מהגובה הסופי הגיע הנער ביום הצילום. התחזית תהיה נכונה עם גיל העצמות אינו מתקדם מהר ועל כן אם מסתמכים על גיל עצמות צריך שני צילומים בהפרש של חצי שנה ואת הגובה שהיה בזמן שני הצילומים. תחזית הגובה תלויה בהתבגרות האנדוקרינולוג בודק את גודל האשכים. ככל שהם גדולים יותר אנחנו קרובים יותר לגובה הסופי. זה לא מדוייק, אבל זה נותן מושג מושג על כמה נער כבר בהתבגרות מתקדמת ניונת רמת הטסטוסטרון ככל שהיא גבוהה יותר למשל יותר גבוהה מאמצע התחום של מבוגר, אנחנו קרובים יותר לגובה הסופי. בכל ילד המדדים האלה מתקדמים בקצב אחר. את מבקשת דבר בלתי אפשרי. בלי לראות את גרף המשקל והגובה, בלי לבדוק את הנער ולראות את מצב ההתבגרות שלו, בלי לראות אתצילום כף היד לגיל העצמות ובלי לראות את רמת הטסטוסטרון, אי אפשר לתת לך חוות דעת. את רוצה לפי נתונים בערך או לפי רק חלק מהנתונים-זה לא רציני ולא מקצועי. חובה לדעת את כל הנתונים ביחד. לפי הסברים במייל זה בלי בדיקת הנער- לא מקובל עלי

זה לא תלוי בגיל. זה תלוי במידת ההתבגרות ובגיל העצמות. החישובים שלך על הפסדי גובה אינם נכונים. אין חישובים כאלה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים