טסטוסטרון גבוה. התקדמות גיל עצמות.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/12/2019 | 20:01 | מאת: עדי

שלום רב! מדוע קפיצה ברמות הטסטוסטרון בדם אצל נערים עלולה להאיץ את גיל העצמות? האם רמת טסטוסטרון 23.1 בנער בן 15 היא רמה גבוהה המעידה על שלב התבגרות מתקדם? איך ניתן להוריד את רמות הטסטוסטרון בדם? האם צום ארוך וירידה בחשק המיני יכולים להוריד את רמות הטסטוסטרון, בשביל שגיל העצמות לא יתקדם עוד?

1) מדוע קפיצה ברמות הטסטוסטרון בדם אצל נערים עלולה להאיץ את גיל העצמות? תשובה : בתהליך התבגרות נורמלי רמת הטסטוסטרון הולכת ועולה וגיל העצמות מתקדם . חלק מהטסטוסטרון העולה הופך למעט הורמון נשי ההופך בהדרגה את לוחית הגידול לקטנה יותר ומורידה את פוטנציאל הגדילה 2) האם רמת טסטוסטרון 23.1 בנער בן 15 היא רמה גבוהה המעידה על שלב התבגרות מתקדם? תשובה: כן, אבל חשוב גם גודל האשכים וגיל העצמות 3)איך ניתן להוריד את רמות הטסטוסטרון בדם? תשובה: יש תרופות מיוחדות לכך. אנדוקרינולוג ילדים בודק האם מוצדק והאם ניתן 4) האם צום ארוך וירידה בחשק המיני יכולים להוריד את רמות הטסטוסטרון, בשביל שגיל העצמות לא יתקדם עוד? תשובה: רעיון הזוי ולא נכון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים