הורמון גדילה גיל 3 וחצי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/11/2019 | 14:46 | מאת: מעין

שלום, הבן שלי בן 3 וחצי, מתחת לאחוזון 3 בגובה (89.5 ס"מ 12.6 ק"ג). אנחנו במעקב גדילה כל חצי שנה מאז גיל שנתיים, במהלכן הוא פחות או יותר על אותה עקומה, אשר היא תמיד מתחת לאחוזון 3 (במשקל קצת מזגזג בין עקומות, אבל תמיד מהנמוכות). גיל עצמות תואם לגילו. הבנתי שלילדים מתחת לאחוזון 3 כן ישנה התוויה לתת הורמון גדילה. אודה מאוד לתשובתך לגבי 2 שאלות בנושא: 1. מאיזה גיל ניתן/מומלץ להתחיל לתת הורמון גדילה? 2. אם ישנה התוויה בכל מקרה באחוזונים אלו לתת הורמון, האם יש צורך להעבירו את בדיקות החסר בהורמון? אלו בדיקות מאוד לא נעימות ולהבנתי סובלות מחוסר אמינות המחייב לעבור אותן פעמיים. הרופאה המבצעת את המעקב אמרה כי לא ניתן לבצע אותן לפני גיל 4 ואני חוששת שמדובר בעיכוב מיותר עם מתן הטיפול. תודה מראש

אם מוכח חוסר בהורמון גדילה אפשר להתחיל טיפול אפילו בגיל פחות משבוע. אין סיבה לחכות לבצע טסט בגיל 4 אולי יתברר שיש חוסר ואפשר לטפל עכשיו. אם לא חסר הורמון גדילה מותר לתת טיפול בהורמון גדילה למי שהואבאחוזון 3 או פחות החל מגיל 5 חוסר בהורמון גדילה מוכיחים על ידי שני טסטים מתחת לנורמה. אם הוכיחו חוסר בהורמון גדילה יש לבצע גם MRI מוח

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים