התפתחות מוקדמת בבת 7.4

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/11/2019 | 17:36 | מאת: אנדי

שלום, בתי, בת 7 שנים ו 4 חודשים, לפני כי 9 חודשים, גילינו שהיא התחילה התפתחות מינית מוקדמת, (שידיים). אנדוקרינולוגית ילדים שלחה אותנו לבדיקות דם, וקיבלנו חריגה אחד ב (estradiol (E2 231 PMOL/L במקום 140.. מה הכי מומלץ לעשות? איך מטפלים? האם נדרשות עוד בדיקות?

הבדיקות שאנו מבצעים בהתבגרות מוקדמת. במקרים רבים טסט המגרה הפרשת LH ו FSH מיותרת המוח. נקרא LRH טסזט ומבוצע באשפוז יום אולטראסאונד של הרחם והשחלות. יש לשקול בצוע MRI מוח. צילום כף יד לגיל עצמות ובדיקת גרף הגדילה. אם ההתבגרות מתקדמת מעכבים אותה על ידי טיפול בדקאפפטיל הכל נעשה דרך אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים