בן 15.5 לקראת סוף טיפול בגנוטרופין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/10/2019 | 11:20 | מאת: יעל

שלום רב, הבן שלנו בן 15.5 גובהו 1.67. משקל 56 ק"ג. מטופל בגנוטרופין מגיל 7 לערך מסיבה אדיופתית. הוא מקבל מינון של 2.8 מ"ג ליום. בצילום גיל עצמות שנעשה ביולי האחרון נראה שגיל עצמות מתאים ל 16 שנים, סטיית תקן לגיל 14.2 חודשים. הרופא המטפל המליץ להפסיק את הטיפול אך בכל זאת היה מוכן לתת צ'אנס נוסף לעוד 3 חודשים של טיפול. רצינו לשאול : 1. האם יש תופעות לוואי להמשך טיפול כאשר הצמיחה מפסיקה. 2. האם יש הפתעות מבחינת המשך צמיחה לאחר הפסקת הטיפול. תודה רבה

לא נתת לי שום הוכחה שהטיפול אמור להפסק. מפסיקים טיפול כאשר קצב הגדילה קטן יותר מ 2 סמ לשנה. אם הקצב מעל, ממשיכים טיפול. כאשר מרכזי הגדילה הפכו לעצם, חל ראיסור לתת הורמון גדילה. בגיל עצמות 16 זה עדיין לא קרה למי שעוסק בגדילה אין הפתעות. אם לתוספת 1 סמ את מכנה הפתעה-אז יש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים