האם ניתן לאבחן מבנה קצר באמצעות צילום כף יד?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/10/2019 | 14:44 | מאת: דניאלה

האם ניתן לאבחן מבנה קצר באמצעות צילום כף יד? מהם המאפיינים של מבנה קצר / נמוך או קומה נמוכה? תודה

1) לאפיין קומה נמוכה? ההסכמה הבינלאומית היא אחוזון 3 או פחות 2) מבנה קצר זו אינה הגדרה רפואית ולא משתמשים בהגדרה כזו בדרך כלל מתכוונים לפרופורציה לא תקינה של חלקי הגוף (מחשיד למחלות סחוס ועצם). באופן מדוייק יותר: שיטה א) משוים את האורך הכולל של שתי הידיים שהן פרוסות לצדדים לגובה של המטופל. יש נורמות לגבהים השונים שיטה ב) מחשבים את היחס בין חלק הגוף העליון (הגובה בישיבה) לחלק הגוף התחתון. אורך חלק הגוף התחתון נקבע על ידי הפחתת הגובה בישיבה מהגובה בעמידה. יש טבלאות לכך ג) כפות ידיים רחבות מהרגיל מחשידות למחלות אלה ד) כשיש חשד מוצק למחלות סחוס ועצם מבצעים צילומי שלד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים