השפעות של גדילה בהרזייה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/09/2019 | 12:59 | מאת: פלג

שלום אני בן 14. בשיא גדילתי. אני סובל מעודף משקל (75 ק״ג, 1.67 גובה) ויש לזה השפעה הרסנית כלפי הדימוי העצמי שלי. אני רוצה לרדת במשקל, לפחות 13 קילו. השאלה שלי היא כזאת - האם ירידה הדרגתית במשקל, תוך גירעון קלורי שלילי מתון, עלולה לפגוע בפוטנציאל שלי, או דווקא להועיל לגדילה. אשמח לדעת עוד דברים חשובים שקשורים לכך, תודה

1) ירידה מהירה במשקל תהרוס את הגדילה הגוף משתמש בקלוריות להפעלת אברים חיוניים מוח, לב, כליות ועוד. במקום שני הוא משתמש בקלוריות להפעלת הגוף ומה שנשאר לגדילה 2) חשובה פעילות גופנית 3) תוכנית תזונתית בהשגחה קבועה של דיאטנית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים