גיל עצמות והתפתחות מינית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/08/2019 | 11:30 | מאת: לימור

שלום, ביתי בת 8 ועשרה חודשים וגיל העצמות הוא 6 ועשרה חודשים. ערכתי את הצילום אתמול וכעת נודע לי שהרופא המטפל בה ישוב מפגרה רק בספטמבר. בבדיקה שערך לה אמר שהיא התחילה כבר את ההתפתחות המינית (הופעת שדיים). האם המתנה עד תחילת ספטמבר היא סבירה או שכדאי לי "לרוץ" לטיפול דחוף? מהו הטיפול שכנראה יוצע במקרה כזה? תודה

20/08/2019 | 11:35 | מאת: לימור

גובה ביתי : 1.24 משקל: 19.4

הופעת התבגרות בבת לאחר גיל 8 שנים היא נורמלית ואין בדבר זה דחיפות אנדוקרינולוג מקצועי אינו מקבל תשובה מודפסת של גיל עצמות אלא קורא את הצילום בעצמו אם גיל העצמות צעיר מהגיל פוטנציאל הגדילה יותר טוב אין כל דחיפות במצב הבת. אם זו כל הבעיה שלה ניתן לחכות לספטמבר

גובהה בתחום הנורמה באחוזון 10 בקרוב. הנתונים שקבלתי אינם לדיון רציני. לדון על גדילה והתבגרות יש צורך ב: צורת גרף המשקל והגובה של הילדה ולא מדידה בודדת גובה בני המשפחה נתוני הלידה של הילדה בדיקתצילום גיל העצמות עצמו וכמובן בדיקת הילדה

20/08/2019 | 13:03 | מאת: לימור

תודה רבה. האם גם לאור משקלה וגובהה הדבר סובל דיחוי לתחילת ספטמבר? גובהי 1.67 גובה בעלי 1.80 על פי בדיקת האנדוקרינולוג צומחת באופן עקבי סביב אחוזון 10 בגובה. משקל מתחת לאחוזון 3.

לא בדקתי את הילדה ואינני ודע עד כמה מפותחות השדיים ובאיזו מהירות. אינני יודע אם יש האצה בגובה בטופן כללי הופעת שדיים לאחר גיל 8 היא תופעה רגילה במקרה כזה מהירות ההתבגרות וקצב הגדילה קובעים

אם הילדה בריאה ומרגישה טוב. בדרך כלל אין בעיה לחכות חודש. תחילת התבגרות לאחר גיל 8 היא נורמלית. יכול להיות שלא יציעו לה דבר אם ההתבגרות סבירה לגילה. לא סביר לדבר על טיפול לפני שבודקים את הילדה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים