קידום משמעותי מאוד בגיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/08/2019 | 12:48 | מאת: אייל

שלום רב. הבן שלי בן 15 וחצי סבל מבעיות אכילה קשות מגיל 12 עד גיל 15 עם תנודות משמעותיות במשקל - לא אכל טוב בתקופה הזאת וזה פגע לו בגדילה. לאחרונה אוכל יותר טוב אך עדיין לא אוכל מאוד בריא. גובהו כיום 1.65. אני ואשתי די גבוהים. הוא עלה הרבה במשקל לאחרונה - נמצא גבולי לעודף משקל אנחנו במעקב אנדוקרינולוגית ילדים. לפני חצי שנה עשינו צילום כף יד והאנדוקרינולוגית ראתה גיל עצמות 15 וחצי. לפני כמה ימים עשינו צילום עצמות נוסף. באופן בלתי מוסבר בעליל - האנדוקרינולוגית ראתה גיל עצמות 17 (!!) הילד מתוסכל מאוד. איך ייתכן שכך העצמות נסגרו כל כך מהר? האם צריך לבדוק משהו? זה לא הגיוני שתוך חצי שנה גיל העצמות עלה בשנה וחצי! תוכל להציע לנו מה לעשות? אנחנו מאוד מתוסכלים. תודה

1) לקרוא את שני הצילומים שוב אולי יש טעות 2) לבדוק הורמונים המקדמים גיל עצמות: הורמונים מיותרת הכיליה. טסטוסטרון

14/08/2019 | 19:40 | מאת: אייל

תודה על התשובה. אשמח אם תגיד לי אילו הורמונים צריך לבדוק. אבקש מרופא המשפחה בדיקות דם ואז אחזור לאנדוקרינולוגית.

ממש לא רציני אם את הבדיקות ישלח מי שאינו מתמצא בהן מי אמר לך שהוא ידע מה לעשות? את הבדיקה וההוראות צריך לבצע אנדוקרינולוג. אלה גם אינם בדיקות שלוקחים בדיקה בודדת בבוקר. מזריקים חומר באשפוז יום ובודקים את התגובה לחומר המוזרק

19/08/2019 | 02:09 | מאת: אייל

תודה על תשובתך חשבתי שמדובר בבדיקת דם רגילה. האם מדובר בתבחין acth? האם כדאי לשלוח את הבן שלי לתבחין כזה? כי באמת גיל העצמות התקדם אצלו מאוד. האם אינך מהסס ושולח ישר לבדיקה כזאת כאשר אתה רואה שגיל העצמות התקדם בצורה משמעותית תוך זמן קצר ולא סיבה ברורה? תודה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים