דקפטטיל+ הורמון גדילה לאחר מחזור

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/08/2019 | 08:16 | מאת: תמר

שלום, ביתי בת עשר ותשעה חודשים עם גיל עצמות קרוב ל13.5. גובה 1.43-1.44. משקל. 43.5(בחודשיים האחרונים העלתה במשקל כי לא נטלה את הריטלין) היינו במעקב מגיל 9.7 חודשים גיל העצמות היה 11.5. האנדוקרינולוג הציע לא להתחיל בדקפטטיל מאחר וזה עלול לקדם את גיל העצמות בשלב הראשוני. ואז זה גורם לקיפוח בגובה הסופי. היינו במעקב. קבלה מחזור בגיל 10.6, לאחר שהאיצה בשמונה חודשים את גיל העצמות לגיל 13. לאחר שלושה חודשים הלכתי לחוות דעת נוספת וגיל העצמות קרוב יותר ל 13.5 האם טיפול של דקפפטיל והורמון גדילה יכול לעזור בשלב זה? ( נאמר לי שדקפפטיל לא מקדם האם רק הורמון גדילה יכול לעזור?(כמה שפחות זריקות יעזור, כי הילדה חוששת). מאחר שההאצה של גיל עצמות משנה את גובה היעד שעומד כרגע על 1.47-1.48. עשינו את בדיקות הדם ההורמונליות שיצאו תקינות, גם עשיתי מי שפיר והכרומוזומים היו תקינים. רק את התבחין לא עשינו עדיין- נתנו לנו לעשות, להבנתי שלפי הבדיקות רוב הסיכויים שהתבחין יצא תקין. אני ממש מודאגת ולא רוצה לפסס את הס"מ הבודדים שניתן עוד לעזור.

1) לא מוכרת התופעה שדקאפפטיל מקדם את גיל העצמות בשלב ראשוני 2) כאשר גיל העצמות מתקדם בצורה מהירה מאד, יש לבדוק את בלוטת יותרת הכיליה 3) מתן דקאפפטיל והורמון גדילה לאחר קבלת מחזור לא עושה ניסים ונפלאות

11/08/2019 | 11:01 | מאת: תמר

תודה על תגובתך. אני מבינה שדקפפטיל והורמון גדילה לא יעשה ניסים, החשש שלי שגיל העצמות יתקדם ואף הצפי להגיע לגובה 1.47-1.48 לא יתממש. ומתן השילוב של התרופות יעזור למנוע קיפוח נוסף של הקומה. האם זה נכון?

דקאפפטיל אינו תמיד יעיל לעיכוב גיל עצמות לעיתים לעיכוב גיל עצמות נותנים אנסטראזול או לטרזול מה שחשוב מאד לפני שמדברים על טיפול הוא, אם גיל העצמות התקדם מהר לבדוק סיבה למה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים