האם צריך הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/08/2019 | 21:34 | מאת: סיון

היי, הבן שלי בן שש שנים ושמונה חודשים.אנחנו במעקב גדילה כבר מספר שנים. עשיתי לו צילום כף יד ואשמח שתגיד לי מה זה אומר. האם תקין לגילו? האם צריך הורמון גדילה? עשיתי לו בדיקת דם והבדיקה יצאה תקינה כי הרופאה שלו התקשרה אליי. גיל עצמות מתאים ל 6 שנים. גיל כרונולוגי 6 שנים ו 8 חודשים. סטיית תקן לגיל 9.3 חודשים. נמצא בטווח 0.9 סטיות התקו מהממוצע. מה זה אומר התשובה?? מה זה סטיית תקן? אשמח לתשובה עבור הצילום כף יד. תודה רבה

1) אלה לא הבדיקות הבוחנות אם צריך הורמון גדילה 2) סטית תקן היא בלשון פשוטה כמה גיל העצמות רחוק מהממוצע לגיל. לילד שלך גיל העצמות בתחו הנורמה

13/08/2019 | 16:31 | מאת: סיון

איזה בדיקות צריך לעשות כדי לדעת אם חסר הורמון גדילה?? אנחנו במעקב שנים ורק בדיקת דם וצילום כף יד הרופאה הביאה לנו

יש צורך בבדיקת הורמון גדילה אם: 1) הילד נמוך מאד יחסית להוריו 2) אם הוא יורד באחוזון הגובה 3) אם גיל העצמות צעיר מאד לגילו אם אין חשד, לא תמיד צריך לבדוק הורמון גדילה. להורמון גדילה אין רמה קבועה בדם. הוא מופרש בשיאים וביניהם הרמה נמוכה מאד. על כן בדיקה בודדת בבוקר, אין בה תועלת. כדי לבדוק הורמון גדילה , הנבדק בצום. נותנים חומר המגרה את הפרשת הורמון גדילה. הנבדק שוכב עם מחט קטנה בוריד למשך 2-3 שעות ולוקחים דרך המחט שבוריד בדיקת דם כל חצי שעה. אם כל שיאי ההפרשה הם מתחת ל 7.5 ננוגרם\מל חושדים בחוסר בהורמון גדילה ואז מבצעים טסט נוסף דומה. רק אם בשני הטסטים הורמון גדילה נמוך- מדובר בחוסר בהורמון גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים