גדילה לא מספיקה בני בן 16 ועדיין הגובה נמוך בהשוואה לאחים הבוגרים שלו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/07/2019 | 14:51 | מאת: אורי מרדכי

שלום אנחנו משפחה די סבירה בגובה 1.76-179 אולם בני בן ה16 עדיין לא גבהה מספיק והוא היום בגובה 1.67 והוא עם פלומות זקן ושערות בידיים ורגליים בגיל 13 עד 14 הגדילה הייתה 12 סמ בשנה אולם בגיל14 עד 15 הגדילה הייתה 3 סמ ומגיל 15 ועד עכשיו אין לי נתונים כרגע אולם זה לא משמעותי האם הילד יגבה בסבירות או שהוא זקוק להורמון גדילה ? תודה

יתכן שהייתה לו התבגרות מהירה לפי הקצב של 12 סמ לשנה. מי שיש לו התבגרות מהירה גומר לגדול לפני אחרים. מי שגמר גדילה והתבגרות הורמון גדילנ לא יעשה דבר לדעת בביטחון מה קורה, צריך צילום כף יד לגיל עצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים