החלפת שיניים מוקדמת וגיל ביולוגי מאחר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/07/2019 | 14:36 | מאת: אושרת

פרופסור שלום רבה, בתי בת ארבע וחודש, בגיל ארבע בדיוק נפלה לה שן חלבית ראשונה וכבר התחלפה בשן קבועה. מאז הספיקה ליפול שן נוספת שכבר צומחת וכן השיניים העליונות מתנדנדות. (אציין כי השיניים החלביות צמחו בגיל מוקדם יחסית כ 3 חודשים) גובהה 1.05 מ' ומשקלה 18 ק"ג. (סביב אחוזון 75 למיטב הבנתי) רופאת הילדים הפנתה אותנו לצילום כף יד לבירור גיל העצמות ובפענוח גיל העצמות התקבלה תוצאה 2.6 שנים. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית וכן כיצד עלינו להמשיך את הבירור. תודה,

1) אנדוקרינולוג ילדים אף פעם אינו מתיחס לתשובסה מודפסת של מכון אלא בודק נאת הצילום עצמו. 2) ההפרש בין התקדמות השיניים לגיל העצמות הוא מוזר. עלייך לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים. ולאחר בדיקתה ובדיקת הצילוםן , יוכל להחליט על הצורך בבדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים