עליה ניכרת במשקל בתקופת ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/06/2019 | 12:20 | מאת: עוזיאל

שלום פרופסור צדיק 1) האם השמנה בנערים עלולה לגרום להתפתחות מואצת של גיל העצמות? ואם כן למה זה קורה? 2) הבן שלי בן 16, גיל עצמות תואם, גובה 1.63 (אני ואשתי נמוכים), היה רזה עד מקרה האבל, הוא השמין המון בתקופה קצרה, בגלל מוות במשפחה התחיל לאכול אכילה רגשית, עלה 20 קילו במשקל כיום הוא שוקל 74 קילו, ויש לי חשש מפחיד ביותר שההשמנה פגעה לו בפוטנציאל (שגם ככה לא גבוה במיוחד) הוא פיתח גם בעיות דימוי עצמי בגלל ההשמנה האם דיאטה תפגע יותר? תיעץ לי בבקשה מה אפשר לעשות כי אני ממש אובד עצות ואני מפחד עליו דיאטנית בנתה לו תפריט ועדיין הוא לא אוכל בריא, הוא נראה ממש בדיכאון תודה,.

) האם השמנה בנערים עלולה לגרום להתפתחות מואצת של גיל העצמות? ואם כן למה זה קורה? בהשמנה ככל שהיא יותר בולטת, גיל העצמות מתקדם ומקרב את סוף הגדילה. רקנמת שומן מיצרת אסטרוגן המקדם את גיל העצמות (בבנים ובבנות) לעיתים יש צורך בהשגחה משולבת של דיאטנית ופסיכולוג או פסיכיאטר רר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים