התפתחות מינית וגובה הילדה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/06/2019 | 23:45 | מאת: מאיה

שלום רב, ביתי החלה התפתחות (כפתור בשד אחד) בגיל 9 ו 8 חודשים, כחודש וחצי אחרי גם בצד שני. בצילום כף יד האנדוקרינולוג העריך כי גיל העצמות הוא 10 וחצי כשהגיל האמיתי היה 9 ו- 8 חודשים. לפי ההערכה גובהה יהיה 155. אני אמא 174 האבא 172 מאוד מופתעים מהגובה הצפוי שכן כתינוקת היא היתה באחוזון 70 בגובה וכילדה באחוזון 50. איך יכול להיות שהתוצאה הסופית כל כך שונה. האם היית ממליץ על בדיקות נוספות? גם פרטי אם אין בסל. האם זה נכון שעיכוב המחזור בשלב כזה יגרום לפגיעה בגובה הסופי? האם יש מה לעשות (פרטי גם אם לא בסל) בכדי לשפר את הגובה הסופי? תודה רבה

1) איך יכול להיות שהתוצאה הסופית כל כך שונה. תשובה: הנתונים מהשנה וחצי הראשונות, לא תמיד קובעים את ההמשך. לא תמיד יש קשר לגובה ההורים 2) האם היית ממליץ על בדיקות נוספות? גם פרטי אם אין בסל. תשובה: אינני מכיר מספיק את כל הנתונים של הילדה כדי לייעץ. את יכולה לפנות לחוות דעת נוספת עם כל נתוני הגדילה (משקל וגובה) ועם הילדה ליעוץ 3) האם זה נכון שעיכוב המחזור בשלב כזה יגרום לפגיעה בגובה הסופי? תשובה: לא נכון. אבל רק עיכוב מחזור, אינו מביא תועלת 4) האם יש מה לעשות (פרטי גם אם לא בסל) בכדי לשפר את הגובה הסופי? תשובה: בלי לראות את הילדה ואת כל הנתונים, לא סביר לתת תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים