קומה נמוכה לילדה בת 12.7 ומחזור

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/05/2019 | 23:29 | מאת: ויקי

דוקטור שלום, בתי בת 12.7 בגובה מטר ו40 ס"מ ומשקל כמעט 29 קילוגרם. אנחנו במעקב גדילה בערך מגיל 9 וגם רק בגלל שאני התעקשתי, תמיד כולם אמרו שהיא בסדר למרות שהייתה קטנה ורזה משמעותית לבנות גילה. היא לא קיבלה שום הורמון גדילה. בצילומי כף היד שלה תמיד הייתה סטייה החל מ9 חודשים ועד לאחרון -שנה ו3 חודשים פחות מגילה. הוסבר לי שזה נורמלי לגמרי. בתי בתור ילדה קטנה ועד היום הייתה בעייתית באוכל. היינו במעקב תזונאית גם. סך הכול היא אוכלת מאוד מגוון עכשיו. במעקב האחרון שהיינו הרופא שמח שהיא עלתה במשקל ב2 קילו ב4 חודשים וגבהה כ 2 ס"מ. סה"כ שנתית גבהה כ6 ס"מ, שלפני זה הייתה גובהת בכ3-4 ס"מ. הרופא אמר שבגלל המשקל הנמוך שלה לא צפוי שתקבל מחזור בקרוב... זה הפחד שלי, כי אני הפסקתי לגבות כאשר קיבלתי מחזור בתור ילדה. הגובה שלי הוא כ1.58 (קיבלתי מחזור בגיל 11.5 והפסקתי לצמוח בגיל 12 בערך) ושל בעלי 1.74. היום בהפתעה התחילו אצלה הפרשות דמיות, כנראה מחזור. כדאי ללכת איתה בדחיפות לאנדוקרינולוג לקבל טיפול להפסקת המחזור או טיפול הורמונלי? אני מפחדת שהיא לא תגבה עוד הרבה... כרגע היא נמוכה מאוד לגילה. תודה וסליחה על אריכות.

14/05/2019 | 10:58 | מאת: אמן

אז מה אם היא נמוכה דברים טובים מגיעים באריזות קטנות! ובגיל כזה זה נורמלי לקבל מחזור.

לאחר קבלת מחזור בת נמוכה מוסיפה 4-6 סמ עד סוף הגדילה. הסיכוי לטיפול הורמונלי יעיל הוא קטן פני בהקדם לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

15/05/2019 | 07:37 | מאת: ויקי

תודה, הולכות היום

בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים