התפתחות בגובה ובעצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/05/2019 | 21:03 | מאת: רותם

שלום , אני בן 16 שוקל 62 קילו 180 סמ . עוד לא השתנה הקול לגמרי התחילו לי שערות בקטנה בלחיים ורק השנה התחלתי לגבוה אם הפרטים האלה חשובים. לאחרונה שמתי לב שהעצמות ידיים ורגליים שלי קטנות באופן משמעותי . אני לא שחיף עור ועצמות אני קצת רזה אבל בצורה טובה . רציתי לשאול האם העצמות שלי ישארו תמיד ככה דקות וקטנות כמו של ילד בן 13 למרות שאני גבוה מאוד וכבר התחלתי להשתנות השנה האם זה גם אמור להשתנות? דבר שני אני משחק כדורסל ומאוד חשוב לי הגובה , שמעתי שמתי שמתחילים שערות בלחיים גובהים עד כ8 סמ . האם זה נכון ? וכמה שעיר צריך להיותב לחיים אם זה נכון . אצלי יש 5 שערות בולטות אבל לא יותר מזה . זאת אומרת שאגבהה פחות ? תודה רבה

12/05/2019 | 21:06 | מאת: רותם

אה ושחכתי להוסיף אבא שלי 186 סמ ואמא שלי 168 סמ

המידע שלך לא מדוייק לחלוטין. סיכויי גדילה מחשבים לפי צילום כף יד לגיל עצמות ולא בשום דרך אחרת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים