האם כיום מקובל לומר שבעיות בריאותיות בקבלת מחזור

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/05/2019 | 22:27 | מאת: ורד

קבלת מחזור לפני גיל 12 זה לא כמו שהיה פעם? והיום קבלת מחזור לפני גיל 10 עלולה לגרום לבעיות רפואיות בעתיד ולא לפני גיל 12 כמו שהיה פעם? כלומר אם הילדה תקבל מחזור ראשון לפני גיל 11 אבל אחרי גיל עשר זה נחשב היום לתקין ולא יגרום לבעיות רפואיות כמו כל הבעיות שקראתי שיכולות להיגרם בגלל מחזור מוקדם וכו'? והאם גם בגלל זה לא ממליצים טיפול כשההתבגרות התחלתית מתחילה אחרי גיל 8.5 / 9 . כי אנדוקרינולוג אחד אמר שאין צורך ורק לפני גיל עשר זה בעייתי. ואנדוקרינולוג שני אמר שכן יכולים להיות בעיות בריאותיות בעתיד ולכן המליץ על הטיפול התרופתי.

אני ממליץ לא להמציא בעיות. התבגרות מוקדמת היא התבגרות שהחלה בבת לפני גיל 8 שנים. הסיבה העיקרית לעכב מחזור שהופיע מוקדם היא חברתית-פסיכולוגית. בדרך כלל בנות מקבלות מחזורלאחר גיל 10.5. אם הן מקבלות קודם לכן, לעיתים מעכבים את המחזור בגלל אי בשלות פסיכולוגית-נפשית. אינני מכיר כל בעיה אחרת בקשר למחזור

12/05/2019 | 00:20 | מאת: ורד

מקווה שאין ולא יהיו בעיות אם לא תקבל טיפול לעיכוב. בכל זאת, אלה דברים שקראתי והעתקתי. רשום ש - 1. קיים קשר בין סרטן השד ומספר מחזורי הווסת לאורך שנות חייה. ככל שהמחזור החודשי מתחיל מוקדם יותר (כלומר ווסת ראשונה לפני גיל 12 שנה ו/או גיל מעבר לאחר גיל 55) כן יגדל הסיכון של האישה לחלות בסרטן השד, ככל הנראה בשל החשיפה הממושכת להורמונים לאורך החיים. 2. מעבר לקושי הרגשי הרב, כרוכה ההתבגרות המוקדמת בכך, שצמיחתן לגובה של ילדות אלה נעצרת בטרם מוצה הפוטנציאל עימו נולדו ובכך ששנות פוריותן כנשים יסתיימו מוקדם מהרגיל. 3. סיבה נוספת סיכון לסכרת הריון ואולי יש עוד סיכונים

אין לי שום מושג אצל מי מקובלים כל הדברים האלה ואינני מוכן לדון עליהם. אם תחפשי באינטרנט תוכלי למצוא מספיק דאגות שימלאו לך את היום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים